Taizeme ir pazīstama ar savām brīnišķīgajām ainavām, kultūru un vēsturi. Tā piedāvā arī unikālu un izsmalcinātu gastronomijas pasauli. Ceļotāji, kuri apmeklē šo Dienvidaustrumāzijas pērli, noteikti novērtēs tās daudzveidīgos ēdienus, kuri spēj pārsteigt un iepriecināt pat visprasīgākos garšas baudītājus. Šeit ir daži no ēdieniem, kurus noteikti vajadzētu nogaršot, lai pilnībā izbaudītu Taizemes kulinārijas piedzīvojumu.
Tom Yum Goong (Karsta skābā zupa ar garnelēm)
Tom Yum Goong ir viena no Taizemes populārākajām zupām, kas izceļas ar savu intensīvo, atsvaidzinošo un asprātīgo garšu. Šī zupa tiek gatavota no garnelēm, citrona zāles, galangal saknes, kafīra laima lapām, sēnēm, tomātiem un citrusu sulas, kas dod tai raksturīgu skābumu un pikantumu.
Pad Thai (Cepti rīsu nūdeles)
Pad Thai ir slavenākais Taizemes ēdiens, kas ir pieejams gan ielu ēdiena kioskos, gan augstas klases restorānos. Šis ēdiens sastāv no ceptiem rīsu nūdelēm, tofu, olu, pupiņu asniem, un tam tiek pievienots zemesriekstu, laima un asā pipara piedevas. Pad Thai var tikt pagatavots arī ar garnelēm vai vistas gaļu.
Som Tum (Zaļo papaiju salāti)
Som Tum ir atsvaidzinoši un pikanti zaļo papaiju salāti, kas ir īpaši populāri Taizemes ziemeļaustrumu reģionā. Salāti tiek gatavoti no rīvētas zaļās papaijas, tomātiem, zaļajām pupiņām, zemesriekstiem un asajiem čili pipariem, visu sajaucot ar īpašu mērci, kas sastāv no zivju mērces, cukura un laima sulas.
Massaman Curry (Massaman karijs)
Massaman Curry ir maigāks karija ēdiens, salīdzinot ar citiem Taizemes karijiem. Tas ir bagāts ar garšvielām, piemēram, kardamonu, kanēli, krustnagliņām un muskatriekstu. Parasti tiek gatavots ar liellopa vai vistas gaļu, kartupeļiem, sīpoliem un zemesriekstiem, padarot to par sildošu un apmierinošu ēdienu.
Moo Ping (Grilēta cūkgaļa uz iesmiem)
Moo Ping ir populārs ielu ēdiens, kas sastāv no grilētas cūkgaļas gabaliņiem uz iesmiem. Gaļa tiek marinēta kokosriekstu pienā, ķiplokos, koriandra saknēs un citās garšvielās, tad lēni grilēta līdz perfekcijai. Parasti tiek pasniegta ar lipīgiem rīsiem un pikantu mērci.
Khao Pad (Cepti rīsi)
Khao Pad ir klasisks ceptu rīsu ēdiens, kas tiek gatavots ar olu, sīpoliem, ķiplokiem, un dārzeņiem. Šis ēdiens bieži tiek pasniegts ar gaļu, garnelēm vai tofu, un papildināts ar laima šķēli un zaļajiem sīpoliem.
Mango Sticky Rice (Mango ar lipīgiem rīsiem)
Mango Sticky Rice ir desertu karalis Taizemē, kas sastāv no saldiem un nogatavojušiem mango gabaliņiem, kas tiek pasniegti ar saldajiem lipīgiem rīsiem, kas gatavoti kokosriekstu pienā. Šis desertu kombinācija piedāvā saldo un krēmīgo garšu, kas ir ideāla noslēguma nots jūsu maltītei.
Iekārdinājām?
Sazinieties ar mums, lai iegūtu plašāku informāciju par ceļojumu uz Taizemi.
Taizeme ir gastronomiska paradīze, kur katrs ēdiens stāsta savu unikālo stāstu un piedāvā neaizmirstamu garšu piedzīvojumu.